Skånska Retro FM vill bli nationell kanal

retrofm

Den Malmö-baserade oldiesstationen Retro FM, som sänder på fyra närradiofrekvenser, vill bli rikstäckande genom att köpa ett av de tre nationella reklamradionätverken.

Retro FM startade på nyårsdagen 2013. Robert Persson, som startade stationen tillsammans med Henrik Vibeck, var under flera år chef för Radioföretaget i Skåne, som samarbetade med SBS (nuvarande Bauer) och drev radiostationerna Hit FM och senare Vinyl och Lugna Melodier på närradiofrekvenser i Malmö/Lund.

”Både jag och Henrik har varit inom media i så många år att detta kändes som ett naturligt steg att ta. När allt blir mer och mer likriktat så är vi glada över att kunna erbjuda ett alternativ till befintliga stationer där man spelar samma låtar om och om igen. Deras fokus är Stockholm, och då blir Retro FM ett tydligt alternativ, producerat utanför Stockholm” säger Robert Persson, som är VD för Retro FM.

”Radion befinner sig i en stark tillväxt, och förändringen till tre nationella sändningstillstånd tror vi kommer att innebära en ännu bättre tillväxt på sikt. Inte bara för att man skapar bättre distributionsmöjligheter för den kommersiella radio, utan även för att fler och fler annonsörer insett vilket bra medie det är, lokalt men även nationellt. När morgontidningar och tryckta medier famlar efter sin framtida identitet så kommer radio att stå sig starkt inom överskådlig framtid” fortsätter han.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share