Sisuradio heter nu Sveriges Radio Finska

I morse 06.00 bytte Sveriges Radio namn på Sisuradio, som från och med idag heter Sveriges Radio Finska.

”Det nya namnet – Sveriges Radio Finska – är ett tydligt samlingsnamn för utbudet för den sverigefinska publiken på alla plattformar i FM, DAB, på webben, sociala medier och SR Play-appen. Det ligger också i linje med de andra minoritetsredaktionerna” säger kanalchefen Anne Sseruwagi.

”Språket är en ingång till vårt utbud, men vi har inte bara utbud på finska utan även utbudet om det finska men på svenska. Det här reflekteras även i nya slogans, till exempel ”Aina suomeksi – ibland på svenska”. Det vill säga alltid på finska – iband på svenska” fortsätter Anne Sseruwagi.

Det nya varumärket ska inkludera fler, bland annat yngre lyssnare.

”Bakgrunden till detta är att flera av de yngre lyssnarna har en svagare finska, men en stark sverigefinsk identitet och vårt nya varumärke inkluderar fler. Vi tror att lyssnarna är ungefär som vi själva – en brokig skara människor som är stolta över, stör oss på och älskar våra finska rötter” säger Anne Sseruwagi.

Namnändringen har genomförts både på FM, DAB och internet. SR Finska fortsätter att sända i P2 på morgonen (06.00-06.35) och eftermiddagen (13.00-15.00) med korta sändningar i P4. Dessutom sänds SR Finska på DAB och internet 06.00-24.00.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share