Sisuradio byter namn

Anne Sseruwagi, kanalchef. Foto: Jyri Markkula/Sveriges Radio.

Som en del av ett förändringsarbete som inleddes förra året byter Sveriges Radios finskspråkiga redaktion Sisuradio namn. Det skriver kanalchefen Anne Sseruwagi på Sveriges Radio-bloggen.

Sisuradio gjorde förra året om sina direktsända program på morgonen och eftermiddagen, med nya programledare och ett förändrat musikutbud. Det här året blir det bland annat nya programserier, dokumentärer och poddar. Samtidigt ska det bli mer dialog med lyssnarna, bland annat via Sisuradios tvåspråkiga sociala medier-kanaler.

Det nya namnet på Sisuradio blir Sveriges Radio Finska, vilket är i linje med SR-s övriga språkvarumärken som till exempel Sameradion och Radio Romano.

”Namndiskussion är gammal och har varit mer eller mindre levande under alla de drygt 20 år som den digitala DAB-kanalen Sisuradio har funnits. Namnet kom till som ett resultat av en lyssnartävling och har sedan starten varit ömsom älskat ömsom ifrågasatt” skriver Anne Sseruwagi.

I en publikenkät som redaktionen gjorde ingick en fråga om begreppet sisu och det visade sig att många associerar det med något omodernt, medan andra ser det som ett positivt begrepp.

Share