Sista sändningsdagen för Alltid Nyheter

Idag är det sista sändningsdagen för SR-s digitala försökskanal Alltid Nyheter, som startades i oktober som ett fyramånadersprojekt och som sedan fick en förlängning på ett halvår.

Projektet ska nu utvärderas och erfarenheterna användas i SR-s normala nyhetsarbete. Det är sedan upp till företagsledningen att ta beslut om Alltid Nyheter ska omstartas som egen kanal.

”Huruvida de resurserna finns och vad den slutliga utvärderingen ger återstår att se, men redan nu kan sägas att mängden nyheter definitivt räcker till för att kunna fylla en ständigt flödande nyhetskanal med relevanta och intressanta nyheter” skriver projektledaren Markus Boger på kanalens redaktionsblogg.

”Det senaste året har vi haft många stora nyhetslägen, som Khadaffis fall, Juholtaffären, Saudiaffären och Herculeskraschen med mera som självklart dominerat rapporteringen. Men även andra nyheter, som Sveriges Radios lokala kanaler och genreredaktioner tagit fram – och som normalt har svårt att slå sig in i kortare nyhetssändningar, har haft sin naturliga plats i Alltid Nyheter” fortsätter Markus Boger.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share