Simon Gooch blir P3-chef

Simon Gooch har utsetts till kanalansvarig för P3. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Simon Gooch har utsetts till permanent kanalansvarig för P3. Han har fungerat som tillförordnad på posten sedan Caroline Pouron blev digitalt utbudsansvarig i maj.

”Med nya P3 vill vi nå ut till en kunskapstörstande och musikintresserad publik som ställer stora krav på sin radioupplevelse. Med Simons gedigna musikkunskap och radioerfarenhet har vi hittat den perfekta matchen för det här jobbet” säger Cajsa Lindberg, som är biträdande programdirektör och chef för utbudsgruppen.

Simon Gooch har varit inblandad i lanseringen av nya P3 och har även tagit fram nya musikpolicies för P3, P3 Din Gata och P4. Just nu färdigställer han SR:s nya musikstrategi, som musikansvarig i utbudsgruppen. De två uppdragen som musikansvarig i utbudsgruppen och kanalansvarig för P3 slås ihop till en tjänst 1 november.

Simon Gooch rekryterades till SR 2016 till posten som innovationsdirektör. Han blev sedan analyschef. Innan han kom till SR arbetade han från 2007 på Bauer Medias svenska verksamhet, där han var chef för bolagets digitala strategi. Simon Gooch har även en bakgrund som musikjournalist, DJ och konsert- och festivalarrangör.

”Det ska bli väldigt roligt att ta mig an P3-rollen permanent. Det känns också naturligt att kombinera den rollen med ansvaret för musiken eftersom den är en så viktig del av P3:s utbud. Kanalen har både linjärt och digitalt gjort framsteg de senaste åren så det finns mycket bra och spännande att bygga vidare på” säger Simon Gooch.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share