Simon Gooch: Användarna vill ha enkel tjänst

Anledningen till att Radio Play tog bort möjligheten för användarna att skapa egna radiostationer är att funktionen inte blev så populär som förväntat. Det säger Simon Gooch, digital media director på SBS Radio i Sverige och ansvarig för Radio Play i Norden.

”Medan användarna har älskat de nya stationerna som vi har skapat, som We Love 80’s och Party People, så har ”skapa en station”-funktionen inte varit så populär som vi hade hoppats på. Den feedback vi fått, tillsammans med våra egna efterforskningar har visat att våra användare är mer intresserade av färdiga radiostationer som passar ens musiksmak snarare än att skapa radiostationer själva” säger Simon Gooch.

”Även valet av artist som en ingång till stationen kan ofta vara ett för stort steg. Våra användare letar efter en enkel tjänst som är lika lätt att använda som traditionell radio. Därför har vi valt att fokusera på kanaler som vi bygger åt våra lyssnare med flera olika sätt att starta en station – genom tillfällen och tid på dygnet eller veckodag eller via mer traditionell genrelistning” fortsätter han.

Den närmaste tiden kommer Radio Play att testa teknikerna och stationerna. Fler nya kanaler tillkommer, liksom jinglar och produktioner ”för att skapa en riktig radiokänsla”. Dessutom blir det funktioner som historik och möjlighet att spara stationer som favoriter.

Radio Plays Iphone-app får inom kort i ny version med uppdaterad design och nya funktioner. Senare släpps även en ny Android-app.

Share