Sîlan Diljen chef för P3 Stockholm

silandiljenSîlan Diljen har utsetts till ny chef för P3-s redaktion i Stockholm, som bland annat gör P3 Dokumentär, Morgonpasset i P3 och P3 Nyheter. Hon tillträder vid årsskiftet och ersätter Caroline Pouron, som har varit tillförordnad på posten sedan förra året.

Sîlan Diljen har senast varit gruppchef för de kurdiska, persiska och somaliska programmen på Radio Sweden. Tidigare har hon bland annat varit programledare och reporter för Konflikt och Studio Ett. I mitten av förra decenniet var hon med och startade tidningen Gringo. Hon har även uppmärksammats för P1-dokumentären och satsningen #minflykt, som har nominerats till Prix Europa.

”Jag är förstås jätteglad över att få chansen att fortsätta utveckla P3 tillsammans med hela redaktionen. De unga lyssnarna är jätteviktiga för Sveriges Radio och det är en skön utmaning att nå dem med kvalificerad underhållning och samhälls- och kulturjournalistik” säger Sîlan Diljen i ett pressmeddelande.

”Med Sîlan Diljen får P3 Stockholm en klok och stabil ledning och därmed möjlighet till fortsatt snabb uteckling. Sîlans erfarenheter av journalistik med andra perspektiv än de vanliga kommer P3 att ha stor glädje av” säger kulturområdeschef Peter O Nilsson.

I våras flyttades P3 Stockholm från Område Mälardalen till Kultur och samhälle i Sveriges Radios organisation.

Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.

Share