Sigge Dabrowski producerar Expressen Dok

Sigge Dabrowski. Foto: Jonas Eng/Expressen.

Dokumentärproducenten Sigge Dabrowski ska på frilansbasis producera Expressens dokumentärpodd Expressen Dok. Han har tidigare arbetat på Sveriges Radio och produktionsbolagen Banda och Filt, men har även en bakgrund som journalist på just Expressen.

”Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av den här satsningen. Expressen Dok gör sin egen grej, det är en ambitiös dokumentärpodd med berättelser som sticker ut” säger Sigge Dabrowski, som bland annat har gjort dokumentärer som Stig Larssons rosa drömmar, Familjen – tonårsligan från Borlänge och Kärleken och skilsmässan i Mando Diao.

Expressen Dok är en del i tidningens dokumentärsatsning, där Krimrummet varit den mest framgångsrika podden med 120 000 lyssnare i veckan. Expressens poddredaktion gör även nyhetsformatet Läget.

”Sigge Dabrowski tillbringade sin första tid som journalist på Expressen och var då en ung talang, och vi är väldigt glada att han nu återvänder. Han förstår kvällstidningens själ och kan ta in den i det dokumentära poddberättandet” säger Jakob Wagner, som är digital chef.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share