Schibsted investerar i teknik för poddinspelning

Foto: Nomono.

Schibsted Ventures, som är en del av mediekoncernen Schibsted, investerar 15 miljoner norska kronor i det norska ljudteknikbolaget Nomono som utvecklar inspelningslösningar för poddar och andra medier.

Investeringen sker i en emission som totalt omfattar 35 miljoner norska kronor. Andra bolag som deltar är Spintop Ventures och SINTEF Venture.

Nomono har en patenterad inspelningslösning som kombinerar en fysisk inspelningsutrustning med en molnbaserad mjukvara som bland annat tar bort bakgrundsljud och ska minska tiden för efterbehandling. Nomono planerar nu att inleda samarbeten med verksamheter inom Schibsted-koncernen.

”Det är givetvis en stor fördel för oss att kopplas ihop med Schibsted som är globalt erkänt för produktion och distribution av nyheter, poddar och information på flera medieplattformar. Att nu också säkra ytterligare finansiering, i det nuvarande ekonomiska klimatet, är en enorm möjlighet att fortsätta vår tillväxt och visar på ett stort förtroende för vårt team” säger Jonas Rinde, som är VD och CEO för Nomono.

”Schibsted har testat produkten i vår egen produktionsmiljö för podcasts och vi tror att bolaget har stora möjligheter att förändra branschen. Att lyckas med hårdvara är svårt, men Nomonos team har erfarenhet och kunskap för att lyckas. Vi ser också fram emot att långsiktigt bidra i bland annat strategiska partnerskap, marknadsföring och expansion” säger Richard Sandenskog, som är investment director på Schibsted Ventures.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share