SBS slopar stationssajter

SBS Radio väljer att lägga ned sajterna och mobilapparna för radiostationerna Mix Megapol, NRJ, Rockklassiker, Vinyl 107, The Voice och Radio 107.5. Istället hänvisas till Radio Play, som blir en gemensam webb- och mobilplattform för SBS Radios hela utbud.

”Världen är ganska annorlunda idag jämfört med när vi och alla andra radiostationer bestämde att man behöver en hemsida. Det räcker inte längre med en hemsida, som ska fungera på desktop och flera olika webbläsare, tablets och mobiler. Det behövs även appar för flera telefonmodeller med uppdateringar allt eftersom operativsystem och hårdvara utvecklas. Vi ska dessutom finns tillgängliga på Facebook, Youtube, Twitter med mera” säger Simon Gooch som är chef för nya medier på SBS Radio i Sverige och dessutom ansvarig för Radio Play i Norden.

”Genom att använda Radio Play kan vi fokusera på att skapa en riktigt bra plattform istället för flera som är mindre bra. Att göra en gemensam plattform för hela Norden är så klart också mer kostnadseffektivt” fortsätter Simon Gooch.

Hemsidorna för NRJ, Rockklassiker, The Voice och Radio 107.5 har redan försvunnit och Vinyl 107-s läggs ned ”i dagarna”. Inom kort sker samma förändring för Mix Megapol. Även de individuella mobilapparna för stationerna har slopats. Strategin genomförs även i de övriga nordiska länderna och under året kommer Radio Play att utvecklas vidare.

”Vi jobbar hela tiden med justeringar och förbättringar men vårt fokus under 2013 kommer att vara på att sjösätta Radio Play på nya plattformar och att arbeta med att ”kurera” en enkel och rolig radio- och musikupplevelse. Mobiler kommer att bli allt viktigare, troligtvis mycket viktigare än vad hemsidor någonsin har varit för radiostationer” säger Simon Gooch.

”Radio Play öppnar för nya möjligheter för oss att arbeta med cross promotion, skapa nya radiostationer och testa nya radioformat som inte behöver vara linjär. Vi tror också att radions roll för att hitta ny musik och återupptäcka musik som man har glömt att man gillar kommer att vara allt viktigare i en värld där all musik är tillgänglig men där väldigt många av oss inte riktigt vet vad vi vill lyssna på. Vi tror att Radio Play kommer att komplettera streamingtjänster” fortsätter Simon Gooch.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share