SBS lanserar Iphone-applikationer

mixappSveriges Radio blev i mars först i landet med en radioapplikation för Iphone och Ipod Touch. Men SBS Radio hinner före med en streamingapplikation.

SBS Radio lanserar idag Iphone-applikationer för Mix Megapol och Radio 107,5, med direktsänd radio, poddradio, programhöjdpunkter och information om tablå, musiktitlar och trafik. Så småningom kommer SBS att integrera bloggar, programledarnas inlägg på Facebook och Twitter, nöjesnyheter och radiostationernas kampanjer.

Redan under torsdag eftermiddag var Mix Megapols ”app” tvåa på Itunes lista över de mest nedladdade musikapparna i svenska Itunes.

Inom de närmaste dagarna får även Rockklassiker, The Voice och Vinyl 107 varsin ”app”, liksom Mix Megapol-tävlingen ”Vinn Adams pengar”.

”Grymt kul att vara först i Sverige med egna livestream-applikationer till Iphone och Ipod Touch. Det är ett viktigt strategiskt steg för SBS Radio att komma ut i världens mest framgångsrika mobila operativsystem. Vi satsar stenhårt i dessa plattformar och kommer inom kort även som applikationer till Windows Phone, Google Android och Nokia. Alla kommer att kopplas till mobila versioner av våra hemsidor” säger Simon Gooch som är chef för nya medier på SBS Radio.

”Det är enormt viktigt för oss att finnas där våra lyssnare finns. Eftersom vi ännu inte har fått någon digitalradio i Sverige, så är detta ytterligare en möjlighet att lyssna på våra stationer i hela landet. Detta är något som efterfrågas från vara lyssnare” säger SBS Radios marknadsdirektör Jakob Gravestam.

Applikationerna bygger på programvaran Spodtronic från tyska Liquid Air Lab, som bildades av finländaren Mikko Linnamäki 2002.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share