Sarah Mansouri gör podd med Djurens rätt

Sarah Mansouri och producent Sakil Hossain. Foto: Djurens Rätt.

Sarah Mansouri gör en ny podd från organisationen Djurens rätt. Varje avsnitt av På djurens sida! innehåller ett nytt aktuellt ämne inom djurrätten. Premiäravsnittet släpps idag och handlar om grisarnas väg till julbordet.

Sarah Mansouri hördes förra året i Hänt-gruppens podd Vad har hänt? och har dessutom sänt radio på P4 Östergötland och East FM samt varit researcher på P3. Idag är hon ansvarig för Djurens rätt-sajten Välj vego.

”Det finns en missuppfattning om att du måste vara väldigt insatt och kunning för att engagera sig i frågor som rör djurrätt eller veganism. Men sanningen är att de allra flesta människor bryr sig om djurfrågor i någon mån och vill att djur ska behandlas på ett bra sätt. Det räcker ganska långt. Det finns dock mycket som allmänheten inte vet om olika djurindustrier och där kan vi bidra med vår kunskap. Vi kan lova att det blir både kul och informativt men även kanske några upprörda känslor” säger Sarah Mansouri.

Djurens rätt har tidigare gjort poddar. 2017 släpptes Förändra-podden, som var en del av ett projekt för att utbilda och engagera unga djurrättsförespråkare i demokratiska påverkansmetoder. I somras gjorde organisationen Djurens rätt sommarprat som var en serie i fem avsnitt.

På djurens sida! produceras av Sakil Hossain och Moa Richter Hagert, som är projektledare respektive kommunikationschef på Djurens rätt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share