Sandra Mastio rekryteras till Retromorgon

Fredrik Bojerud, Sandra Mastio och Hans Strandberg – ny programledartrio i Retromorgon. Foto: Retro FM.

Den skånska radiostationen Retro FM utökar sitt morgonprogram Retromorgon med ytterligare två programledare och en ny producent.

De senaste åren har morgonen letts av Hasse Strandberg. På måndag (7 oktober) tillkommer kanalens programchef Fredrik Bojerud och Sandra Mastio, som är restauratör i Malmö, vann Sveriges mästerkock 2015 och är TV-aktuell i SVT-s Timjan, tupp och tårta.

”Jag känner mig sjukt taggad och samtidigt lite nervig, men nerver är bra. Då är man närvarande. Att få vara med och väcka Skåne på Retro FM på morgnarna och få jobba med Hasse, Fredrik och mina nya kollegor på Retro FM ska bli så ball” säger Sandra Mastio i ett pressmeddelande från Retro FM.

”Sandra Mastio är den största svenska radiotalang jag träffat under mina 36 år i radiobranschen. Hennes snabba tanke och brutala ärlighet i kombination med att hon är så lätt att tycka om gör henne till någon jag absolut vill jobba med och höra i radio varje morgon” säger Fredrik Bojerud, som blev programchef för Retro FM för ett år sedan efter många år med motsvarande uppdrag på Bauer Media.

Ny producent för morgonshowen blir Peter Malmqvist, som tidigare bland annat har arbetat med London-stationen Capital FM och gjort morgonradio på Radio Stella i Helsingborg.

Robert Persson, som är VD för Retro FM, kallar den nya morgonredaktionen för ett ”dreamteam”.

”Vi är verkligen stolta över denna satsning och nu längtar vi alla efter att kunna släppa loss Sandra och grabbarna i radion varje morgon med start nu på måndag. Man ska vara lite försiktig med ordet ”dreamteam”. Men detta är, ta mig sjutton, ett riktigt dreamteam! En kombination av kreativitet, erfarenhet, entusiasm och äkthet” säger Robert Persson.

Retro FM har sedan 1 augusti förra året ett reklamradiotillstånd som täcker hela Skåne. Enligt PPM-siffror för september har stationen drygt 400 000 lyssnare i veckan.

Share