Sabina Schatzl ny SR-chef för riksproduktion i Göteborg

Sabina Schatzl. Foto: Sveriges Radio.

Sabina Schatzl blir 1 oktober chef för riksproduktionen på Sveriges Radio i Göteborg. Hon är sedan sju år programchef för riksproduktionen.

”Det här känns fantastiskt roligt. Kanalhuset i Göteborg är något alldeles speciellt och en arbetsplats jag tycker väldigt mycket om. Att få förtroendet att leda riksproduktionen in i nästa steg med de utmaningar som finns – den digitala omställningen, en uppgång för ljudet som medium men också ökad konkurrens och vårt uppdrag att vara en radio för alla – ska bli otroligt spännande” säger Sabina Schatzl.

På SR har Sabina Schatzl tidigare bland annat arbetat på P4 Göteborg, varit samordnare för Ring P1 och producent på Kaliber. Hennes första reporterjobb var på Västerås-tidningen VLT och hon har dessutom arbetat på Göteborgs-Postens ekonomi- och politikredaktion.

Sabina Schatzl ersätter Hanna Toll, som numera är områdeschef för Sveriges Radio-området Väst.

”Det här känns väldigt bra. I Sabina får vi en chef med lång erfarenhet och bred kunskap inom de olika områden som ingår i det stora riksuppdrag som vi har i område Väst. Vi verkar idag i ett snabbt föränderligt medielandskap, vi måste bli valda och lägga kraft på att utveckla vårt innehåll, både linjärt och digitalt. Den utmaningen känner jag mig trygg med att Sabina tillsammans med sina medarbetare kommer anta” säger Hanna Toll.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share