Rockklassiker får frekvenser i Göteborg och Skåne, ny Bauer-station i Stockholm

Tack vare ett samarbete med Mad Men Media, som driver Retro FM i Skåne, kan Bauer-nätverket Rockklassiker fortsätta sända i Skåne och återkomma till Göteborg. Det blir även ett nytt Bauer-format i Stockholm.

Mad Men Media vann tillstånd i Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund vid en sluten frekvensauktion förra året. Men det är bara Malmö/Lund-tillståndet som kommer att användas för bolagets station Retro FM.

Avtalet mellan Bauer Media och Mad Men Media innebär att Rockklassiker kommer att höras på Mad Men Medias nya frekvens 104,8 MHz i Göteborg. I Stockholm gör samarbetet att Bauer kan starta en ny radiostation som presenteras inom kort. Tillsammans med sina samarbetspartners NRJ, SMT och Mad Men Media kontrollerar Bauer Media därmed sex av de tio kommersiella radiostationerna i Stockholm.

Rockklassiker kommer dessutom att distribueras via Retro FM-s nuvarande närradiofrekvenser i Skåne – 91,7 MHz i Malmö, 95,9 i Lund, 94,5 i Helsingborg och 90,5 i Mittskåne, liksom på frekvensen 106,9 MHz i Ängelholm.

I samarbetet ingår även Retro FM-s sändningar i Skåne. Stationen flyttar 1 augusti från närradion till nya frekvenser i Malmö och Lund. Mad Men Media planerar att bygga ut sändarnätet så att det så småningom ska kunna nå hela Skånes befolkning på 1,3 miljoner. Vid övergången från närradio till kommersiell radio passar Retro FM på att göra några förändringar i innehållet.

”Vi släpper vårt nya jingelpaket med ny musikliner och våra nya klockor. En något bredare musikmix kommer dessutom att kunna upplevas när vi nu tar nästa steg i Skåne” säger Robert Persson, som äger Mad Men Media och startade Retro FM 2013.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share