Rockklassiker får frekvens på Åland

Rockklassiker börjar sända på Åland vid nyår. Foto: Bauer Media.

I januari börjar Rockklassiker sändas på Åland, tack vare ett samarbete mellan Bauer Media och det åländska radiobolaget Steel FM.

Med frekvensen 107,2 MHz kommer Rockklassiker att höras över hela Ålands fastland. I Sverige kan 75 procent befolkningen ta emot Rockklassiker på FM.

”Vi har jobbat intensivt med att utöka Rockklassikers distribution över hela Sverige. Det har gett fantastiska resultat i lyssnande och Rockklassiker har stärkt sin marknadsandel med över 50 procent i år. Därför är det extra roligt att fortsätta expansionen även utanför våra gränser tillsammans med vår samarbetspartner på Åland” säger Bauer Medias VD Linda Palmgren.

”Vi är jätteglada över att fortsätta samt utöka samarbetet med Bauer Media. Sedan år 2008 har vi på Åland vidaresänt Mix Megapol på 101,8 MHz och från 1 januari 2022 kommer vi även att vidaresända Rockklassiker. Efterfrågan på mer rockmusik har varit stor de senaste åren så det känns väldigt bra att kunna erbjuda ålänningarna en renodlad rockkanal” säger Eva Karlström, som är VD för Steel FM.

Rockklassiker ersätter Steel FM:s egen kanal Soft FM på frekvensen 107,2 MHz. Soft FM fortsätter som internetradiostation.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share