Robyn utsågs till P3 Ikon

Vinnarna av P3 Guld 2023: Victor Leksell, Gerd, Hooja och Miriam Bryant. Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio.

P3 belönade under fredagkvällen förra årets bästa svenska musik på P3 Guld-galan, som sändes från Partille Arena för första gången sedan 2020.

Robyn mottog det nya priset P3 Ikon, som ska gå till ”en person som har ikonisk status i svenskt musikliv och som med sin musik inspirerar andra artister”. P3 Ikon-mottagaren utses av en jury inom P3.

”Tack, vilken är att få ett så fint pris! Jag har ju hållit på i typ trettio år och därför känns det här kanske rimligt. Jag är jätteglad för att jag fortfarande skapar och är en del av världens konstnärliga samtal. Vi är många som håller på, jag är en av dem, och om jag har inspirerat någon så är det absolut den största komplimangen. För det är ju det jag själv alltid vill vara, inspirerad. Tack så mycket” sade Robyn, som inte närvarade men skickade en tackfilm.

Victor Leksell [Sony Music] fick två av kvällens fem publikpriser – livepriset Guldmicken och årets låt för Din låt, en duett med Einár. Framtidens artist blev Gerd [Today Is Vintage] och årets artist/grupp Hooja [Playground]. Till årets album utsågs PS jag hatar dig med Miriam Bryant [Warner Music], som växte upp i just Partille.

På P3 Guld-galan, som leddes av Tina Mehrafzoon, uppträdde i år Zara Larsson, Hooja, Cleo, Viagra Boys, Deportees med Sarah Klang, Loam med Estraden, Olivia Lobato samt Thomas Stenström.

2021 sändes P3 Guld från Elite Hotel Marina Tower i Stockholm utan publik. Förra året ställdes utdelningen in.

Robyn mottog utmärkelsen P3 Ikon. Foto: Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share