Rix Morronzoo värvar från Aftonbladet TV och P3

Jesper Hagenborn och Olivia J Berntsson. Foto: Mikael Gutgard.

Rix FM har rekryterat nyhetsankaret Olivia J Berntsson och radioproducenten Jesper Hagenborn till redaktionen för Rix Morronzoo. 9 augusti medverkar de för första gången i morgonshowen med Roger Nordin och Laila Bagge.

Olivia J Berntsson hämtas från Aftonbladet TV, där hon sedan 2019 är nyhetsankare. Hon syns även som programledare i mobilfrågesporten Primetime. Innan dess var hon under fyra år på P3 Nyheter, där hon var webbredaktör och senare nyhetssändare.

”Det här kommer att bli fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot att vara med och underhålla och uppdatera Sverige varje morgon. Vi är ett så himla underbart litet team och Rix Morronzoo kommer att vara bättre än någonsin i höst” säger Olivia J Berntsson.

Jesper Hagenborn arbetar sedan 2017 på produktionsbolaget Munck, där han producerar Helgen i P3. Han har dessutom varit producent för Gry & Anders med vänner och Äntligen lördag på Mix Megapol, Relationsradion i P3 samt Vakna med NRJ och föregångaren Vakna med The Voice. Under en period var han tillförordnad programchef för P3-redaktionen i Malmö.

”Jag har de senaste åren sagt att jag aldrig mer ska arbeta tidiga morgnar. Men när Laila Bagge ringer så lyssnar du. Jag ser fram emot att få jobba med två av Sveriges främsta programledare och vakna tillsammans med de bästa lyssnarna” säger Jesper Hagenborn.

Ina Jönsson, som är programdirektör på NENT:s radioavdelning och radiochef på Rix FM, är nöjd med värvningarna.

”Bakom varje morgonshow ligger mycket hårt arbete och bakom våra morgonprofiler behövs den bästa supporten. Därför känns det otroligt tryggt att ha förvärvat ett sant nyhetsess samt en av Sveriges bästa radioproducenter till Rix Morronzoo. Med Olivia J Berntsson och Jesper Hagenborn bakom Roger och Laila är jag övertygad om att Rix Morronzoo inte bara kommer att behålla sin roll som Sveriges största morgonshow, de kommer att stärka den ytterligare i vår vision om att ”Vi underhåller Sverige” säger Ina Jönsson.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share