Richard Dawkins blir Bauers europeiska radiochef

Richard Dawkins. Foto: Bauer Media.

Bauer Media har utsett Richard Dawkins till ”president of audio” för Bauer Media Audio, som har radioverksamhet i åtta europeiska länder.

Richard Dawkins kom till Bauer i maj 2019 och har sedan dess varit chief operating officer (COO) för Bauer Media Audio. Innan dess fanns han på BBC, där han bland annat var COO för BBC Content.

”Det här är en fantastisk möjlighet att leda ett framgångsrikt team och en stark verksamhet med en räckvidd som redan överstiger 57 miljoner lyssnare per vecka. Vår höga räckvidd, våra varumärken och våra talanger ger oss en stark grund för att fortsätta att bygga, investera i och utveckla ljudvärlden till nytta för både lyssnare och annonsörer” säger Richard Dawkins.

”Richard är väldigt skicklig på att läsa av marknaden och dessutom dra nytta av det, vilket skapar enormt värde för Bauer Media Group. Jag ser fram emot att inleda en ny era för Bauer Media Audio och fortsätta utveckla det redan framgångsrika affärsområdet” säger Yvonne Bauer, som är ägare till och CEO för Bauer Media Group.

Bauer Media Audios tidigare president of audio Paul Keenan utsågs i november till COO för hela Bauer Media Group.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share