Regionala sändningar på finska läggs ned

sisuradiotalkshow

Sisuradio lägger ned de regionala programmen på finska som sänds i P4 på tidiga kvällstid. Men samtidigt startas en ny talkshow i P2, tvåspråkiga nyheter i P4 och utökade digitala sändningar.

FM-sändningarna på finska kommer från och med i höst att samlas i P2. En ny talkshow med programledarna Jorma Ikäheimo och Helena Huhta startas på vardagar 13.00-15.00 i P2. Dessutom startas nyheter på finska och svenska i P4 på vardagar. Slutligen utökas sändningstiden i den egna digitala kanalen Sisuradio med två timmar, så att programmen hörs från 06.00 till midnatt.

Förändringarna är en del i ett större utvecklingsarbete. Trots att de rent finskspråkiga programmen koncenteras till P2 och digitala Sisuradio, utlovas program med ett sverigefinsk perspektiv i alla kanaler.

”Sisuradios egna nyhetsämnen är angelägna för en större publik som kanske förstår lite finska, men kan ta till sig tvåspråkiga nyheter lättare. Målet är att nå inte bara första generationens sverigefinnar, utan också andra och tredje generationens” säger Sisuradios kanalchef Sofia Taavitsainen, som tillsammans med SR-s biträdande programdirektör Cecilia Bodström deltar i ett specialprogram om förändringarna på P4 nu på torsdag.

De regionala programmen i P4 sker i dag i sex områden: Sydsverige, Småland-Halland, Västsverige, Mälardalen, Mellansverige och Norrland.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share