Radioplayer expanderar med ny investering från ägarna

Yann Legarson. Foto: Radioplayer Worldwide.

Ägarna till Radioplayer har gjort sin hittills största investering i bolaget.

Brittiska Radioplayer startades 2011 och ägs av BBC, Global, Bauer Media och branchorganisationen Radio Centre. Plattformen finns i 19 länder. I Sverige används Radioplayer för att förmedla metadata från radiostationerna till biltillverkare.

Den nya investeringen ingår i en långsiktig överenskommelse mellan delägarna till det icke-vinst-drivna bolaget. Pengarna ska användas till nyanställningar, fortsatt utveckling av Radioplayers plattform för bilar och internetanslutna produkter samt till etablering av Radioplayer i nya länder.

Radioplayer har slutit avtal som gör att bolagets plattform används av Volkswagen, BMW och Renault, som tillsammans står för 40 procent av den europeiska bilmarknaden. Så sent som för några veckor sedan utökades samarbetet med Volkswagen.

”Jag är glad att Radioplayers medlemmar har åtagit sig en ny stor investering så att vi kan leverera under nästa tillväxtfas. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna och våra samarbetspartners se till att vår strategi leder till tillväxt och får effekt. Vi har den enda aggregator-lösningen på marknaden som har utvecklats av radiostationer. Vi är ambitiösa och innovation är grunden för vårt projekt” säger Yann Legarson, som i maj tillträdde som VD för Radioplayer.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share