Radiomuseet säljs för en krona

Teracom säljer Sveriges Rundradiomuseum i Motala till kommunen för en krona, rapporterar P4 Östergötland och Motala & Vadstena Tidning.

De senaste åren har ingen velat ta ansvar för den framtida driften av museet, men nu är det klart att Motala kommun tar över. Som en del av uppgörelsen bidrar Teracom med tre miljoner kronor för driften. Beslutet om att ta över museet tas upp på kommunstyrelsens möte den 22 maj. Vad byggnaden kommer att användas till är dock inte bestämt och det är alltså inte säkert att radiomuseet får leva vidare.

”Det känns jätteskönt att vi har kommit till ett avslut” säger Motala-kommunalrådet Camilla Egberth (S) till P4 Östergötland.

”Det viktigaste är att vi får bestämma över byggnaden nu, för alternativet hade varit att man lämnat in en rivningsansökan. Vi tyckte att byggnaden var alldeles för värdefull för att rivas” fortsätter Camilla Egberth i intervjun med P4 Östergötland.

Sveriges Rundradiomuseum ligger nära sändarplatsen Bondebacka, där de första publika svenska radiosändningarna startade 1927.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share