Radiodays-programmet klart


Programmet för Radiodays Europe i Köpenhamn är nu klart.

Totalt kommer 75 inbjudna talare från 16 länder delta i den europeiska radiokonferensen, som för andra året i rad arrangeras i Köpenhamn 17-18 mars.

”Här kan du mingla med radiokollegor från hela Europa och inspireras av exempel på bra programskapande. Du uppdateras på den senaste nya tekniken och kan ta del del av den stora strategiska bilden kring vart radiomediet är på väg” säger projektledaren Rolf Brandrud.

Konferensen inleds av BBC-s radiochef Tim Davie och fyra andra radiochefer som pratar om var radion kommer vara om fem år.

På innehållssidan deltar SR-s Annika Lantz i ett seminarium om inspirerande programledande. Sveriges Radio finns även med i ett samtal om hur man får tag på unga talanger. Effektiv radioreklam är ämnet för ett annat seminarium med exempel från Tyskland och Storbritannien, medan Absolute Radio berättar om hur de numera drar in mer pengar från andra inkomstkällor än radioreklam. Radio via mobilen och internet behandlas också, bland annat genom en uppvisning av brittiska UK Radioplayer.

Digitalradion är givetvis ett annat aktuellt ämne, med tanke på digitaliseringen i Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Norge.

Hela programmet finns på Radiodays Europes hemsida.

Share