Radiodays Europe till Prag

Nästa år blir Prag värdstad för Radiodays Europe. Grafik: Radiodays Europe.

Den europeiska radiokonferensen Radiodays Europe kommer nästa år att arrangeras i den tjeckiska huvudstaden Prag. Datumen blir 26-28 mars 2023.

”Vi är glada att nästa år åka till Prag för att fira Czech Radios hundraårsjubileum. Det är viktigt eftersom Tjeckien håller på att bli en levande och dynamisk ljudmarknad. Vi ser fram emot att lära oss mer om den marknaden och att fira med våra tjeckiska kollegor” säger Peter Niegel, som är chef för Radiodays Europe.

Årets konferens i Malmö lockade drygt 1 200 deltagare till Malmömässan. Det är dubbelt så många som deltog på plats förra året i Lissabon. 60 programpunkter genomfördes med mer än 150 talare.

Radiodays Europe 2023 sammanfaller med att den tjeckiska public service-radion firar sina första hundra år i etern.

”Ceski Rozhlas, eller snarare föregångaren Radiozurnal, var det andra radiobolaget i Europa med officiella sändningar – bara BBC hann före. Med tanke på vårt hundraårsfirande är vi glada att Radiodays Europes arrangörer har valt Prag som nästa värdstad. Valet uppmärksammar även att Ceski Rozhlas de senaste åren varit väldigt aktivt inom EBU. Vi ser verkligen fram emot att välkomna deltagarna i Prag nästa år och där diskutera allt det vi är passionerade om – radio, ljud och poddar” säger Ceski Rozhlas generaldirektör René Zavoral.

Tidigare Radiodays Europe-städer har varit Köpenhamn (2010 och 2011), Barcelona (2012), Berlin (2013), Dublin (2014), Milano (2015), Paris (2016), Amsterdam (2017), Wien (2018), Lausanne (2019) och Lissabon (2021).

Radiodays systerkonferens Radiodays Asia arrangeras för tredje gången i Kuala Lumpur 6-7 september. Radiodays anordnar även poddkonferensen Podcast Day 24 i London 4 oktober.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share