Radiodays Europe i München nästa år

ICM utanför München. Foto: ICM.

Den 14:e upplagan av Radiodays Europe kommer att arrangeras i München 17-19 mars nästa år. Det avslöjades vid avslutningen av årets konferens som hölls i Prag.

Radiodays Europe kommer att äga rum på ICM (Internationales Congress Center) utanför München. Lokala samarbetspartners till Radiodays Europe blir public service-bolaget Bayerischer Rundfunk, kommersiella Antenne Bayern Group, organisationerna Verband Bayerischer Lokalrundfunk och Vereinigung Bayerischer Rundfunkanbieter (VBRA) samt staden München och delstaten Bayern. Som koordinator fungerar XPLR:Media, som finansieras av delstaten.

”Vi är väldigt nöjda med beslutet att hålla Radiodays Europe i München nästa år. Det visar att Bayern är ett bra ställe att driva medier på och att Bayern har en bredd i radiobranschen. I Bayern finns fler än 90 privata radiostationer, vilket är unikt många i en tysk delstat. Bayern är också en viktigt plats för innovation inom audio, både när det gäller FM, DAB+ och online. Tillsammans med lokala partners kommer vi se till att München blir centrum för den internationella ljudbranschen i mars 2014” säger Stefan Sutor från XPLR:Media.

Radiodays Europe arrangerades första gången i Köpenhamn 2010 på initiativ av de nordiska public service-bolagen. Till årets konferens i Prag kom 1 300 deltagare från public service och den kommersiella radion.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share