Radiodays Europe i Europas största kongresscenter

mico

Radiodays Europe 2015 kommer att arrangeras i kongresscentret Milano Congressi i Milano. Det framkom vid en presskonferens under torsdagen.

Milano Congressi är Europas största kongresscenter och ligger i den nordvästra delen av staden.

”De viktigaste kriterierna när vi väljer en värdstad är att den är en attraktiv destination, att det är lätt att ta sig dit från olika delar av Europa, att det finns professionella konferenslokaler och, viktigast av allt, att vi har stöd från lokala radiostationer och andra viktiga lokala organ – i det här fallet staden Milano och Expo 2015” sade Radiodays Europes projektledare Anders Held.

Flera av de stora kommersiella italienska radiokanalerna har sina huvudkontor i Milano och enligt stadens borgmästare Giuliano Pisapio är Milano Italiens mediehuvudstad.

Den som sett till att Radiodays Europe hamnar i Milano nästa år är programledaren Filippo Solibello från RAI Radio 2.

”Det här är en fantastisk framgång för den italienska radiobranschen, såväl public service som kommersiell radio. Vi vill engagera branschen – från de stora nätverken till de mindre radiostationerna. Det blir ett utmärkt tillfälle för oss att visa världen vad ”Made in Italy” betyder när det gäller medier och radio” sade Filippo Solibello.

Radiodays Europe 2015 pågår 15-17 mars nästa år. Mellan maj och oktober är Milano värd för världsutställningen Expo Milano 2015.

Share