Radiobranschen i Finland väljer Radioplayer-plattformen

Radioplayer Finland.

Radiobranchen i Finland har slutit avtal med Radioplayer Worldwide om att använda den digitala plattformslösningen Radioplayer, som ursprungligen skapades för den brittiska radion.

Radioplayer i Finland samordnas av Radiosoitin Suomi Oy som är ett samarbete mellan public service-bolaget Yle och den kommersiella radions organisation Radiomedia.

I avtalet ingår insamling och distribution av metadata som stationsinformation, logotyper, ljudströmning och poddar via det internationella Radioplayer-flödet, som bland annat används i hybridradiomottagare i bilar från bland annat Audi, Volkswagen, Porsche och BMW. Den finska branschen kommer även att lansera mobilappar, webbspelare och appar för smarta TV-apparater som bygger på Radioplayer. Radioplayer Finland ersätter det existerande samarbetet Radiot.fi och erbjuds både på finska och svenska.

Finland är det 16:e landet som använder Radioplayer. Först ut var Storbritannien och därefter har lösningen även lanserats i Tyskland, Spanien, Kanada, Irland, Österrike, Norge, Belgien, Schweiz, Danmark, Italien, Nederländerna, Frankrike och senast Grekland. Även Sverige ingår i samarbetet, men här har branschen hittills inte skapat gemensamma appar och webbspelare.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share