Radioakademin satsar större nästa år

Helena Bremberg, ordförande för Radioakademin.

Helena Bremberg, ordförande för Radioakademin.

Förra året tog Radiodagen och Radiogalan en paus som nu förlängs med ytterligare ett år. Däremot planeras en mindre aktivitet under 2017 med utdelning av ett eller några priser. Inför nästa år ska Radioakademin satsa på ett större evenemang.

”Vi kommer att dela ut några priser i höst men även 2017 blir något av ett mellanår för Radioakademin. Det beror dels på att privatradion har ett omtumlande år med ny lagstiftning och anbudsförfarande för kommande koncessioner i höst, dels på att Sveriges Radio sedan länge har bokat in en radiodag för alla anställda” säger Helena Bremberg, som tidigare i år blev ny ordförande för Radioakademin.

”Jag är full av tillförsikt när det gäller radions och Radioakademins framtid. Vi ser att radion går starkt vad gäller både kommersiell radio och public service. Dessutom säljer privatradion reklamtid som aldrig förr. I Radioakademin finns gott om idéer och energi så nästa år ska vi satsa större, men någon rolig radioaktivitet ska vi ordna innan året är slut” fortsätter Helena Bremberg.

Ett hederspris kommer att delas ut vid aktiviteten senare i år och möjligen några priser till som utses av Radioakademins styrelse. Däremot kommer inte redaktioner och stationer kunna skicka in bidrag och det blir inte heller någon extern jury.

En arbetsgrupp har tillsatts inom Radioakademin för att ta fram ett förslag till ett nytt branschevenemang under 2018. Gruppen består av Leif Eriksson (Sveriges Radio), Oskar Liljeqvist (Bauer Media) och Alexandra Maric (MTG).

Share