Radio Soft är Norges 23-e rikstäckande radiostation

radiosoftno

SBS Radio Norge startade tidigare idag Radio Soft, som är Norges 23-e rikstäckande radiostation. Det skedde under DAB-konferensen Radio’s Digital Leap i Oslo.

Radio Soft har positioneringen ”Fin rolig musikk” och spelar lugn musik från 1954 och framåt. Något som skiljer stationen från andra är att det finns hela 30 000 titlar i spellistan. Som typiska artister nämns Michael Bublé, Whitney Houston, Kenny G, Elvis Presley, Jan Eggum, Barbra Streisand och Inger Lise Rypdal. Under sommaren är stationen reklamfri och utan presentatörer, men till hösten startas en morgonshow med Lars Eikanger som har sänt radio sedan början av 80-talet. Det blir dessutom nyheter varje halvtimme, liksom trafikinformation.

”Genom grundliga marknadsanalyser har vi hittat ett radiokoncept som vi ser att många norrmän saknar. En radiokanal som spelar fin, lugn musik och uppdaterar Norge på vad som händer. Radio Soft spelar lugn och behaglig musik från alla genrer och årtionden, men det gemensamma är den behagliga stämningen i musiken. Den äldsta låten på spellistan är från 1954 och är Smile med Nat King Cole” säger SBS Radio Norges programdirektör Kristoffer Vangen i ett pressmeddelande.

Radio Soft är SBS Radio Norges fjärde rikstäckande radiostation och bolaget har plats för ytterligare några lanseringar på DAB-nätet.

”Med Radio Soft kommer vi ha en kanaluppsättning med fin spridning när det gäller kön, ålder och musikgenrer. Radio Norge är den stora breddkanalen, Radio 1 tillfredställer de yngre lyssnarna, Radio Rock når bra i rockgenren och har en något manlig profil medan Radio Soft är tänkt att mest tilltala vuxna och moderna kvinnor. Med Radio Soft i kanalportföljen jobbar vi för att ta ytterligare andelar i ett radiolandskap med stadigt ökande konkurrens” säger SBS Radio Norges VD Lasse Kokvik.

Share