Radio 1 satsar på Almedalen

MTG Radios nya pratradiokanal Radio 1 sänder tre timmar dagligen från Almedalsveckan i Visby i början av juli. Programledare blir Lars Adaktusson, Therese Larsson från Svenska Dagbladet och Cissi Wallin.

”Almedalsveckan är ett nav för toppskiktet inom både politik och näringsliv, självklart ska Radio 1 vara på plats. Ambitionen är att ingen fråga är för stor eller för liten för att Radio 1 ska kunna bevaka den på sitt sätt med vår trio av kunniga och insatta programledare” säger MTG Radios VD Anna Berggren i ett pressmeddelande.

Under veckan hörs Radio 1 på FM-bandet i Visby och dessutom sänder Radio 1 digitalt i samarbete med Teracom, som lånar ut digitala radiomottagare vid Radio 1-s studio utanför Wisby Stand Congress & Event.

”Digital radio via marknätet möjliggör ett utökat programutbud och nya tjänster och vi vill erbjuda Almedalens besökare att kunna ta del av detta” säger Teracoms Lennart Ivarsson.

”Idag sänds digital radio i begränsad omfattning i Sverige, men vi står inför en ny tillståndsgivning som kan komma att innebära att lyssnare i hela Sverige får tillgång till ett brett och mångfacetterat radioutbud” fortsätter Lennart Ivarsson.

Share