Public service-dag med debatt om styrelser

Public service-dagen arrangeras nu på onsdag på Münchenbryggeriet i Stockholm. En stor del av dagen direktsänds på Kunskapskanalen.

En nytillkommen punkt på programmet är styrelseutnämningar i public service-bolagen, med anledning av de senaste veckornas debatt. På Public service-dagen diskuteras frågan av Ove Joanson, avgående ordförande i SR, och Lars Engqvist, ordförande i SVT.

Under dagen blir det en presentation av den brittiska ”innovationsrådgivaren” Charles Leadbeater och en diskussion om ”Public service 3.0” med de tre public service-cheferna, Bonniers styrelseordförande Carl-Johan Bonnier och Resumés Martin Jönsson. Public service roll i svenskt musikliv är ett annat ämne.

Inför valet berättas USA-s Stockholms-ambassadör om Barack Obamas nätverksbyggande, medan valstrategerna Per Schlingmann (M) och Bo Krogvig (S) pratar med de politiska reportrarna Mats Knutson och Inger Arenander om hur partierna försöker nå ut till osäkra väljare.

Det blir även en språkdiskussion, en presentation av brittisk ”infotainment” och en mediepolitisk debatt mellan Mats Johansson (M) och Leif Pagrotsky (S).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share