PP3 och Nyhetsguiden nya program i P3

Vid årsskiftet lade P3 ned P3 Populär och Brunchrapporten. De ersätts av Nyhetsguiden, som har premiär på måndag, och PP3, som startar två veckor senare.

PP3 leds av Pär Lernström (bilden), som tidigare har sänt eftermiddagar på Mix Megapol och TV4-programmen Idol och Parlamentet. PP3 kommer liksom P3 Populär täcka in alla former av populärkultur, men på ett lite annorlunda sätt. Pär Lernström kommer även att ha en ”sidekick” med sig i programmet, som sänds vardagar 10.00-12.00.

”Vi ska göra ett program som går tio till tolv varje dag och som kommer beröra populärkulturella ämnen. Det finns någon slags färdig form för det: om det släpps en ny skiva ska man prata med den personen om den skivan. Vår idé är att man slänger allt det där vanliga, så programmet baseras lite på vad jag och min sidekick tycker är intressant att prata om” säger Pär Lernström till P3-s Morronpasset.

Nyhetsguiden presenteras av Emmy Rasper som var programledare för Brunchrapporten. Sändningstiden blir måndag-fredag 13.00-14.00. Henrik Torehammar, även han från Brunchrapporten, blir politisk reporter och P3-s egen utrikeskorrespondent Robin Olin rapporterar om utrikesfrågor. I programmet medverkar även Valeria Helander som reporter. Hon har tidigare har hörts i P3 Granskar och P1-s Kaliber och arbetat åt SVT-s Uppdrag granskning.

Innehållet i Nyhetsguiden blir analyser, diskussioner och reportage. Redan nu är tre ämnen klara inför premiärsändningen.

”Nya vänsterledaren, 16-årig appmiljardär och medias Malmö-rapportering. Kanske! Allt kan hända i ett aktualitetsprogram” säger Emmy Rasper.

Pär Lernström i Morgonpasset:

Lyssna: Pär Lernström snackar om sin nya P3-familj

Foto: Jonas Ekblom/Sveriges Radio.

Share