Politiskt avtal om Radio 100 FM

radio100De danska politikerna tidigarelägger tillståndsgivningen för landets sjätte FM-nät, skriver Berlingske Tidende. Med avtalet, som blev klart sent i går torsdag, hoppas politikerna rädda Radio 100 FM från nedläggning.

Radio 100 FM, som är Danmarks största reklamradiostation, får inga nya pengar från sin nuvarande ägare Talpa Media. Den förlustdrabbade stationen, som snart måste betala in sin koncessionsavgift, måste därför hitta nya finansiärer för att klara att driva stationen vidare. Radio 100-chefen Jim Receveur säger att det finns fyra eller fem intresserade investerare. Enligt Jim Receveur är det dock avgörande att han kan visa att det finns en framtid för stationen efter 2011, då det nuvarande tillståndet går ut.

Det politiska avtalet innebär att utlysningen av tillståndet genomförs redan i höst, med ett avgörande senast i vår. Det blir inga programkrav för det sjätte FM-nätet, däremot ska det finnas en ”förnuftig” affärsplan och det ställs också krav på erfarenhet när det gäller medieverksamhet och journalistik. Den nya tillståndsperioden blir på åtta år.

Alla partier i folketinget, utom Enhedslisten, står bakom radioavtalet.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share