Podster gör finsk version av Förhörsrummet

Grafik: Podster.

Danska Podster gör i samarbete med Sanoma Finland en finskspråkig version av den svenska Acast-podden Förhörsrummet.

Kuulusteluhuone släpps i höst på Sanoma-ägda Supla, som är en av de största poddplattformarna i Finland. Till produktionen har man anlitat lokala kreatörer.

”Vi är väldigt glada och stolta över att kunna arbeta med det största mediebolaget i Finland. Förhörsrummet är definitivt ett bevis på att välskrivna och välproducerade poddar kan fungera över gränserna” säger Podsters VD Henriette Høj Gharib i ett pressmeddelande.

”Vi blev genast imponerade av Podsters innovativa och banbrytande koncept. Vi tror att deras idéer kring att göra innehåll tillgängligt på flera språk kommer att förändra hur vi tänker på och hanterar poddproduktioner i framtiden” säger Jenni Kangasniemi, som är innehållschef på Sanoma Media Finland.

”Det danska bolaget har en bra förståelse för grundmaterialet och vad som krävs för att få en specifik produktion att fungera på ett annat språk” fortsätter Jenni Kangasniemi.

Så sent som i juni meddelade Podster att bolaget ska göra en dansk version av FörhörsrummetFørhøret – i samarbete med Acast. Podster startade förra året och har som affärsidé att använda redan framgångsrika poddformat för produktioner på nya marknader och nya språk.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share