Podspace öppnar hostingtjänst för poddar

Podspace öppnar i morgon tisdag sitt poddverktyg för alla poddkreatörer, nätverk och studior.

Det senaste året har tjänsten testats och poddarna som finns med har under den tiden nått 20 miljoner lyssningar. Podspace sköter sedan början av året Filip och Fredriks podcast och några andra poddar. Under våren certifierades Podspace för att finnas med i branschmätningen Poddindex tillsammans med SR, Bauer, NENT och Acast.

”Under ett år har vi haft en betaversion av tjänsten under utveckling. Vi har haft ett oerhört givande, tätt samarbete med kreatörer och nyfunna vänner i poddsverige” säger Edward Jewson, som är medgrundare och utvecklare på Bowtie – ett konsultbolag inom digital utveckling som ligger bakom Podspace.

Hostingtjänsten innebär att Podspace sköter distribution och lagring åt poddskapare. Bolaget erbjuder olika distributionspaket utifrån antalet lyssningar per månad. Däremot tar Podspace ingen andel av poddarnas intäkter.

”Många kreatörer som vi pratat med har haft känslan av att byta hostingtjänst är lika nervigt som byte av bank – det är det inte. Sedan är det upp till oss att visa värdet av att byta till just Podspace. Nytänkande, öppenhet och att det finns riktiga personer bakom tjänsten är några superviktiga faktorer för många” säger Marcus Gellermark på Podspace.

Share