Podspace blir fristående bolag igen

Carl Fridsjö. Foto: Podspace.

För ett år sedan köpte Third Ear Studio distributionsplattformen Podspace. Nu blir Podspace återigen ett fristående bolag.

Nya ägare till Podspace blir koncernens medgrundare och den tidigare VD:n Carl Fridsjö, grundarna Edward Jewson och Marcus Gellermark samt investeringsbolaget Co_Made Sthlm, som gjorde sin första investering i Podspace 2022.

”Third Ear och Podspace samarbete har varit framgångsrikt och accelererat affärerna för båda verksamheterna. Men för att kunna fortsätta skala upp i den takt vi önskar och för att inget bolag ska hamna i baksätet så inser vi att det framåt krävs en renodling och fullt fokus på respektive affärsmområde från ledning och ägare. Third Ear och Podspace kommer fortsätta samarbeta tätt som partners, men denna transaktion skapar förutsättningar för en tydligare vision och resa för respektive bolag” säger Carl Fridsjö.

”Det finns en enorm potential i den teknik och plattform som Podspace byggt vad gäller att effektivisera, öka intäkter och lösa problem för podcastpublicister och medieköpare. Vår ambition är att på sikt bli ett internationellt bolag och samarbeta med de största publicisterna, och där tror jag att mina insikter från att ha suttit på båda sidor av bordet kommer att vara värdefulla. Detta blir på många sätt en nystart för Podspace, vi har stora planer framåt och kommer under året rekrytera ny kompetens till både styrelse och ledning” säger Carl Fridsjö, som blir VD för Podspace.

Carl Fridsjö lämnar VD-posten för Third Ear men är under övergångsperiod kvar i styrelsen och fortsätter att vara en mindre delägare. En ny VD för Third Ear har rekryterats och tillkännages inom kort. Enligt nyhetssajten Breakit är det Azra Osmancevic, tidigare ansvarig för Viaplay Studios, som blir ny VD för Third Ear.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share