Poddlyssnandet fortsätter öka

Poddlyssnandet har ökat kraftigt de senaste åren, medan webbradion har stagnerat. Det visar rapporten Svenskarna och internet från Internetstiftelsen.

55 procent av alla internetanvändare lyssnar någon gång på poddar. Det är fyra procentenheter mer än för ett år sedan och en fördubbling sedan 2015.

På daglig basis lyssnar 9 procent av internetanvändarna på poddar, vilket är en tredubbling sedan 2015 och en ökning med en procentenhet sedan förra året. Ökningen har skett i alla åldrar men är allra störst i åldersgruppen 26-35 år.

61 procent lyssnar någon gång på radio via internet, medan den dagliga räckvidden för webbradion är 12 procent. Sedan förra året har den dagliga räckvidden minskat med en procentenhet och det verkar som att webbradion har stagnerat efter en stark tillväxtperiod för några år sedan. Störst är webbradion bland de över 66 år. I den gruppen lyssnar 49 procent någon gång på webbradio.

Musikstreaming används av 87 procent av internetanvändarna och på daglig nivå lyssnar 47 procent på musik via internet, vilket är två procentenheter mer än för ett år sedan. Störst är lyssnandet bland 16-25-åringar där 100 procent lyssnar någon gång och den dagliga räckvidden är 84 procent. Spotify har en daglig räckvidd på 37 procent.

Ljudböcker når 33 procent av internetanvändarna och den dagliga räckvidden för ljudböcker via internet är 7 procent. Det är första gången som ljudböcker finns med i undersökningen.

Mer:
Svenskarna och internet

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share