Podd om konspirationer till Radioplay

Konspirationspodden är den senaste podden på Bauer Medias digitala plattform Radioplay.

Med premiär idag ska Konspirationspodden varje vecka ta upp konspirationsteorier kring riktiga, historiska händelser som Elvis Presleys död, Titanic och Bermudatriangeln.

”Det här är en podd för dig som är intresserad av en annan version av verkligheten. En version som tar upp alternativa teorier, mystiska sammanträffanden och diskussioner om vad som kan vara sant” säger Aida Engvall som tillsammans med Vivienn Le är programledare för Konspirationspodden.

Podden startades av Aida Engvall och Vivienn Le på studentradion i Kalmar där de studerade på medientreprenörprogrammet.

”Konspirationsteorier har på den senaste tiden blivit ett väldigt populärt ämne på andra plattformar, exempelvis Youtube. Nu gör vi på Radioplay storytelling om konspirationsteorier i podcastformat. Vi tror att en sådan här podd kan engagera på ett intressant sätt och samtidigt vara en vattendelare för publiken. Dessutom är det otroligt kul att jobba tillsammans med nyexaminerade unga tjejer. Vi på Radioplay letar ständigt efter de nya poddtalangerna och det här är ett skolexempel på när man hittar sådan personer: Aida och Vivi. Duktiga talanger med bra idéer som gör en riktigt bra produktion” säger Radioplays podcastchef Lovisa Ohlson.

Share