Pod X köper brittiska Listen

Josh Adley. Foto: Listen.

Stockholms-baserade Pod X Group gör sitt andra brittiska uppköp genom att bli majoritetsägare i den oberoende podd- och radioproducenten Listen.

Listen startades 2019 och arbetar med bland andra BBC, Audible, Spotify, Amazon Music, Sky, ITV, BMW, Vodafone, Global, Viacom och Sky Sports. Det senaste året har bolaget producerat 3 500 timmar podd och radio. Listen utsågs 2021 till årets produktionsbolag på Audio Production Awards och till årets start up-byrå på ALF Sales & Marketing Awards.

”När vi startade i september 2019 ville vi bli Storbritanniens ledande produktionsbolag inom radio och podd, något vi har uppnått. Vi har växt varje år, särskilt inom poddverksamheten som haft en tillväxt på 250 procent. Vi har dessutom varit en föregångare när det gäller branschens satsningar på video och sociala medier” säger Listens chef Josh Adley.

Pod X Group skriver i ett pressmeddelande att koncernen vill investera i Listens innehållsproduktion både inom Storbritannien och internationellt.

”Vi bygger en koncern med företag i världsklass och är glada att vi kan ta över det viktigaste produktionsbolaget i Storbritannien. Listen är ett imponerande bolag som är respekterat med en marknadsledande position, ett ledarskap som inspirerar och ambitiösa framtidsplaner. Listen har stor potential och vi är glada att bolaget nu blir en del av Pod X Group” säger Staffan Rosell, som är chef för Pod X Group.

Listen kommer även efter affären att ledas av dagens ledningsgrupp, som består av VD:n Josh Adley, innehållschefen Darby Dorras och Tim Hammond, som är executive director.

Sedan starten 2021 har Pod X Group tagit över franska Nouvelles Écoutes och Studio Minuit, brittiska Goldhawk Productions, argentinska Posta, Filt med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark samt finländska Suomen Podcastmedia.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share