Plummer: "Jag har tagit konsekvensen"

I ett pressmeddelande från Danmarks Radio förklarar generaldirektören Kenneth Plummer varför han nu väljer att avgå. Samtidigt meddelas att Maria Rørby Rønn, som är chef för företagets juridiska och politiska sekretariat, utses som tillförordnad generaldirektör.

”Jag har idag tagit konsekvensen av den senaste tidens uppmärksamhet kring min person och meddelat DR-s styrelseordförande att jag ämnar att lämna min ställning. Jag är glad för mina fem år på DR och känner att DR som medieverksamhet har kommit på rätt kurs – både ekonomiskt och organisatoriskt. Jag tycker mycket om DR och vill därför inte heller att min person flyttar fokus från DR” säger Kenneth Plummer i pressmeddelandet.

Även styrelseordföranden Michael Christensen kommenterar avgången.

”Jag beklagar att Kenneth Plummer väljer att gå, men jag förstår hans beslut. Kenneth Plummer har gjort otroligt mycket för DR under de gångna fem åren. Han ställdes inför en svår uppgift vid ett minst sagt svårt läge i DR-s historia. Plummer har till fullo löst sin uppgift och har varit starkt bidragande till att få DR på rätt kurs efter budgetöverskridelserna i samband med bygget av DR Byen. Också organisatoriskt har han stått i spetsen för de nödvändiga omstrukturering som säkrar att DR är rustat att möte framtidens krav som mediehus och kulturinstitution” säger Michael Christensen.

DR-styrelsen har ett extramöte under torsdagkvällen. Enligt pressmeddelandet kommer rekryteringen av en ny generaldirektör att sättas igång så snabbt som möjligt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share