Pite FM tystnade vid nyår

Pite FM:s studio. Foto: Carl-Christian Frunck.

Piteås studentradiostation Pite FM avslutade sina sändningar vid årsskiftet.

Pite FM startades för 20 år sedan och har drivits av studenter på Luleå tekniska universitet. Distributionen har skett via närradiofrekvensen 92,8 MHz och internet. Anledningen till nedläggningen är ett minskat intresse från studenterna att sända och dessutom att journalistutbildningen lades ned i somras.

Carl-Christian Frunck är en av de som har sänt på Pite FM de senaste åren – alltifrån nyheter och sport till program på morgonen och eftermiddagen.

”Sändningarna från (musiktävlingen) SMASK har varit en stor del av Pite FM under många år, det är en tradition som försvinner. Vi har också sänt kommunfullmäktiges sammanträden i Piteå, vilket är en service som också försvinner” säger Carl-Christian Frunck till Piteå-Tidningen.

”Under de år jag bott i Piteå har jag mött lyssnarna som har lyssnat på Pite FM. De tycker att det är kul och spännande att det finns en studentradio som kommer med allvar och roliga upptåg. Nu försvinner den och det kommer att märkas bland lyssnarna. Det finns inte längre ett alternativ till lokalradio förutom P4 Norrbotten att lyssna på” fortsätter han.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share