Perfect Day-grundarna lämnar över operativa ansvaret

Tove Barkestad och Karolina Sandberg. Foto: Perfect Day Media.

Perfect Days grundare Hanna Widell och Amanda Schulman lämnar efter tolv år över det operativa ansvaret för bolaget till Karolina Sandberg och Tove Barkestad.

Grundarna är kvar som strategiska rådgivare och får även nya uppdrag inom Pophouse, som köpte Perfect Day 2021. Bland annat kommer de att sitta i The Pophouse Creative Board. De fortsätter även att göra Fredagspodden.

”Det finns ingen bättre tid för mig att lämna över det operativa ansvaret än nu till nyår. Vi har under de senaste två åren tillsammans med Pophouse tagit Perfect Day Media till en ny nivå. Vi är nu ett kreativt och framgångsrikt poddhus med Sveriges största poddar, har en utökad affärsmodell och fantastiska medarbetare” säger Hanna Widell.

”Att det är just Karolina och Tove som tar över Perfect Day Media känns extra bra för oss som grundare då vi har arbetat tillsammans under många år. Det finns inga personer i den här branschen som vi litar mer på, både vad det gäller deras kapacitet som yrkeskvinnor och som människor” säger Amanda Schulman.

Karolina Sandberg och Tove Barkestad har funnits på Perfect Day sedan 2018 och är idag sälj- och affärsutvecklingschef respektive ekonomichef. De får båda titeln ”co-head” med delat operativt ansvar. Karolina Sandberg blir dessutom ”director of sales & operations” medan Tove Barkestad behåller sin titel som chief financial officer.

”Det har varit en ynnest att jobba nära Hannah och Amanda under så många år. De har betytt väldigt mycket för den spetskompetens som Sveriges besitter inom poddproduktion och även för oss som personer och yrkeskvinnor. Att nu få deras, och Pophouse, förtroende att fortsätta bygga vidare på det Perfect Day Media är idag känns stort och fint. Tillsammans med branschens bästa poddprofiler ska vi fortsätta skapa innehåll och underhållning med ett högt kommersiellt och känslomässigt värde” säger Karolina Sandberg och Tove Barkestad i ett pressmeddelande.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share