Parisa Höglund och Mikael Sjödell frågar ut EU-kandidater i P1

Micke Sjödell, Parisa Höglund och Johar Bendjelloul. Fotograf: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio.

Om exakt en månad – 9 juni – är det val till EU-parlamentet. Under de närmaste veckorna blir det bland annat utfrågningar i P1 Morgon, Morgonpasset i P3 och P4 Extra.

I P1 frågas kandidaterna ut av Parisa Höglund och Mikael Sjödell som en del av P1 Morgon. Därefter får de svara på lyssnarnas frågor i Ring P1. Producent är Maja Lagercantz.

Först ut på måndag 20 maj är Liberalernas toppkandidat och därefter följer kandidater från Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Moderaterna och sist Centerpartiet torsdag 30 maj.

Morgonpasset i P3 sänder också utfrågningar med start nu på måndag (13 maj) med Centerpartiets kandidat. I P4 Extra startas utfrågningarna ut med Vänsterpartiet 27 maj.

Slutdebatten i P1 4 juni leds av Johar Bendjelloul och Mikael Sjödell, med Hansjörg Kissel som producent.

Under valdagen inleder P1 bevakningen i Godmorgon, världen! från 09.00 och följer sedan upp med extrasändningar 13.00-13.30 och 16.00-16.45 och slutligen en valvaka under ledning av Johar Bendjelloul och Parisa Höglund 19.50-01.00.

EU-valet kommer även att märkas i Europapodden, som släpper avsnitt både på tisdagar och fredagar fram till valet. Filosofiska rummet gör en specialserie i fyra avsnitt under rubriken EU-politiska rummet med Cecilia Strömberg Wallin och kulturredaktionens Gunnar Bolin besöker Slovakien, Ungern, Österrike och Slovenien i fyra reportage om ”identitet och nationalitet med människor från olika generationer och bakgrund”. Dessutom åker P4 Extras Lasse Persson runt i Sverige och undersöker hur EU-regler påverkar vår vardag.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share