Palme-serie gav lyssningsrekord för P3 Dokumentär

Lovisa Lamm Nordenskiöld och Hugo Lavett. Foto: Banda.

P3 Dokumentärs uppmärksammade serie Palmeutredningen inifrån hade premiär 3 februari. Veckan därpå nådde P3 Dokumentär, som redan är Sveriges största podd, sin högsta räckvidd någonsin.

646 000 lyssnade på podden under vecka 6. Under de tre veckor som de sju avsnitten släpptes var den genomsnittliga räckvidden 606 000.

”Vi märker hur dokumentären väcker intresse både i äldre och yngre åldersgrupper – de som inte själva minns mordet får ändå en levande inblick i hur stämningen var då. Och många som hör av sig berömmer det neutrala och opartiska sätt som serien är gjord på” säger P3 Dokumentärs exekutiva producent Jon Jordås.

Dokumentärserien bygger på de inspelade intervjuer som Dagens Nyheter-journalisten Ann-Marie Åshedens gjorde med spaningsledaren Hans Holmér 1986 och 1987. Serien är gjord av reportern Lovisa Lamm Nordenskiöld och producenten Hugo Lavett på produktionsbolaget Banda.

”Reaktionerna har varit överväldigande. Det är tydligt att Hans Holmér som person fascinerar och att hans grubblerier, hypoteser och kontroversiella metoder engagerar. Vi är glada att den här typen av fördjupande serier når en stor publik och att en ny ung generation kan bilda sig en uppfattning av det nationella trauma som Palme-mordet är” säger Hugo Lavett.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share