Pagrotsky: "De små stegens tyranni"

pagrotskyDe tre oppositionpartierna vill ha mer sponsring i public service.

Den rödgröna oppositionen kritiserade i dagens riksdagsdebatt flera delar av regeringens proposition om public service. Bland annat gäller det sponsringen, som regeringen vill begränsa men som oppositionen alltså vill utöka. Men det riktades även kritik mot att företag, oavsett storlek, bara ska behöva betala en TV-avgift var.

”Det är olyckligt att de borgerliga har brutit det samförstånd över blockgränsen som har funnits kring public service. Vi vill ge public service-bolagen ökad frihet och mindre detaljstyrning. Vi säger nej till regeringens inskränkningar av SVT-s möjligheter att finansiera stora, breda och populära sport- och underhållningssprogram genom sponsring” säger Leif Pagrotsky, som är Socialdemokraternas kulturpolitiska talesperson.

”Vi vill dessutom likställa sponsringsmöjligheterna för kultur med de som gäller för idrottsprogram. Regeringen undergräver med de små stegens tyranni public service-bolagens möjligheter att leva upp till sina mål. Vi vill att SVT och SR – också i praktiken – ska vara breda TV- och radiokanaler i folkets tjänst” fortsätter han.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share