P5 startar topplista för lokala artister

Tom Hansen och Maria Enzell väljer artisterna till P5 STHLM-listan Topp Tre. Foto: Nichol von Schoenberg/Sveriges Radio.

Tom Hansen och Maria Enzell väljer artisterna till P5 STHLM-listan Topp Tre. Foto: Nichol von Schoenberg/Sveriges Radio.

P5 STHLM, en av Sveriges Radios två lokala kanaler i Stockholm, har startat topplistan P5 STHLM Topp Tre.

Varje vecka väljer P5 ut tre lokala Stockholms-artister till listan och sedan är det lyssnarna som via kanalens sociala medier röstar fram sina favoriter. De artister som är kvar på listan minst tre veckor läggs upp på kanalens spellista.

”Det finns så otroligt många grymma artister i vår huvudstad och det känns väldigt kul att få lyfta dem genom den här listan” säger Tom Hansen, som är programledare på P5 STHLM.

Tom Hansen kommer tillsammans med musikläggaren Maria Enzell att välja ut låtarna som hamnar på Topp Tre, som sänds tisdag till torsdag 20.00.

”Som musikläggare känns det extra roligt att få ett forum i kanalen som är helt dedikerat till Stockholms-artister” säger Maria Enzell.

De tre artister som har fått flest poäng kommer dessutom att få spela på konserten P5 STHLM Live på Debaser 1 juni.

”Jag tycker att det är extra kul att vi har möjlighet att göra det här till ett publikt evenemang, dels för att vi får ta ut P5 STHLM och artisterna till publiken men också för att kunna bjuda på en livekonsert för alla som röstar och engagerar sig” säger Tom Hansen.

Share