P4 Västerbotten får ny kanalchef

Anders Bäckström. Foto: Sveriges Radio.

Anders Bäckström har utsetts till ny kanalchef för P4 Västerbotten i Umeå. Han tillträder 1 oktober och efterträder Matti Lilja, som numera arbetar med säkerhets- och beredskapsfrågor inom Sveriges Radio.

”Det ska bli jättekul att få fortsätta jobba med en så duktig och driven redaktion som verkligen brinner för det lokala uppraget. Sedan har vi en spännande utmaning i att fortsätta att stärka vårt digitala utbud och att få fler att lyssna på oss i appen Sveriges Radio Play” säger Anders Bäckström.

Anders Bäckström har senast varit riksprogramchef för Område Norr och även tillförordnad som kanalchef för P4 Västerbotten sedan i juni. Innan dess har han bland annat arbetat på SVT, Aftonbladet och i sitt eget produktionsbolag.

”P4 Västerbotten spelar en otroligt viktig roll i människors liv i Västerbotten. Vår uppgift är att kontinuerligt hålla lyssnarna uppdaterade och informerade, både i FM och digitalt. Anders driv och publicistiska erfarenhet kommer spela stor roll för P4 Västerbotten för att behålla och stärka den starka roll vi redan har i länet” säger Olov Carlsson, som är chef för Område Norr och Minoritetsspråk.

Ny tillförordnad riksprogramchef i Område Norr blir Karin Grönberg, som idag är utvecklingsansvarig för riksproduktionerna i området.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share