P4 samlar in pengar till världens barn

Den här veckan och fram till nästa lördag (3 oktober) genomför P4-s 25 lokala kanaler och P4 Extra insamlingen Världens Barn.

Förra året fick P4 in 7,3 miljoner kronor. Årets kampanj avslutas med programmet Världens Barn med Lotta Bromé och Lasse Bengtsson 3 oktober.

”Det här är en fantastisk kampanj. Det är många små summor som skänks av folk på gatan här i Sverige, som sedan går till projekt som drivs av eldsjälar i de fattigare delarna av världen. Pengarna går från gräsrötter till gräsrötter och det är fint. Och Radiohjälpen står som garant för att pengarna verkligen når fram och gör skillnad för barn i världen” säger Anna Carlsson, som är samordnare för kampanjen.

De lokala P4-stationerna genomför under kampanjen egna evenemang. P4 Kalmar anordnar ”Världens Barn-loppet” 4 oktober, P4 har en välgörenhetskonsert 30 september, P4 Halland samlar in pengar med en cyklande insamling, P4 Skaraborg auktionerar ut ”Programledare för en dag” och P4 gör en specialsändning från Stora teatern 30 september.

Share