P4 Här och nu ger plats för nya röster

P4-stationerna runt om i Sverige genomför just nu projekt för att hitta och ge plats åt människor som annars inte skulle ha hörts i radio.

I västra Sverige har en redaktion på sex personer satts samman bestående av journalister från de fyra P4-kanalerna i området (P4 Väst, P4 Skaraborg, P4 Sjuhärad och P4 Göteborg). Projektet P4 Här och nu pågår från augusti till mitten av november. Målet är att producera genomarbetade reportage och att ingen som intervjuas i reportagen ska ha hörts i radion tidigare.

”Det är en satsning på dokumentära reportage, det innebär alltså att reportagen blir betydligt längre än övriga i P4 och att reportrarna får jobba under längre tid med dem. Reportagen ska gestalta hur vi lever i Västra Götalands-regionen och ska bland annat visa på ekonomiska, kulturella och geografiska skillnader” säger projektledaren Linda Belanner på P4 Göteborg.

Reportagen sänds som en del av det ordinarie programutbudet och hamnar även på en uppsamlingssida på nätet, Sveriges Radio Play och i Itunes.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share