P4 återstartar Skivor till kaffet

Lisa Syrén. Fotograf: Ola Åkeborn/Sveriges Radio.

Skivor till kaffet, som sändes 1957-1993, är tillbaka i etern nästa lördag. P4 har bestämt sig för att återstarta programmet ”för att muntra upp äldre runt om i landet” under den pågående coronakrisen.

Lisa Syrén, som annars hörs i den digitala kanalen P4 Plus och Karlavagnen, blir programledare för den nya versionen av Skivor till kaffet.

”Att göra något för alla äldre som sitter ensamma och sätta guldkant på en kaffestund som idag kanske är ganska tråkig, känns väldigt viktigt. Vi träffas på en kvällsfika och sjunger ihop för att bli gladare helt enkelt” säger Lisa Syrén.

Musiken kommer att bestå av visor och schlagers samt pop och rock från sent 40-tal, 50-tal och 60-tal. Skivor till kaffet sänds på P4 från 23 maj 19.00-19.30 och tio lördagar framåt. På SR-sajten publiceras sångtexter till några av låtarna i varje program.

I sin ursprungliga version sändes Skivor till kaffet varje vecka från olika arbetsplatser runt om i Sverige. Programledaren Bertil Perrolf talade med personalen, gratulerade jubilarer och spelade önskelåtar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share